Smaksatt honung

Något som jag börjat pyssla allt mer med är smaksättning av honung. Det finns ett flertal kombinationer som faktiskt smakar riktigt bra, till exempel citron, choklad/mint, saffran och whisky.

Nu i helgen så har jag smaksatt 12 kilo åt en biodlarkompis inför kyrkhelgsmarknaden i Bonnstaden vid Landskyrkan i Skellefteå under helgen efter midsommar.



Det mesta har smaksatts med ekologisk kakao samt mint, men till burkarna på höger sida har istället äkta Valhrona-kakao används (samt pepparmint förstås). Den ekologiska kakaon från Kung Markatta är betydligt ljusare i färgen än den från Valhrona och det är en mer kraftig (och lite mer "besk") smak på Valhrona-kakaon också.

I mitten står några små burkar som smaksatts med saffran. Det blir lite lussekatt över smaken, och färgen blir betydligt gulare (och lite prickig, trots att jag mortlat saffranet rejält). En julhonung kanske???

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0