Troféberedning
Första steget i troféberedningen - flåningen - är nu gjort. Direkt därefter utfördes steg 2 - grovsågning - med en motorsåg. Kvällen avslutades med att det tredje steget - kokningen - inleddes.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/484878/images/2009/lgtjuren-kokning_56867023.jpg)
Kokningen verkar ta en rejäl stund. Höll på ett par timmar igår och har fått bort ganska mycket. Över natten har den fått ligga i blöt i en back med kallt vatten, och ikväll ska jag se hur mycket ytterligare som lossnar. Eventuellt läge för lite kompletterande kokning väl det värsta har lossnat.
Värmekällan? En liten kokplatta med två plattor. Som kokkärl används en gammal långpanna. Går inte så mycket vatten på det viset, och man slipper vänta på att få upp temperaturen. Dock kokar vattnet bort på en halvtimme så det gäller att passa så det inte kokar torrt.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/484878/images/2009/lgtjuren-kokning_56867023.jpg)
Kokningen verkar ta en rejäl stund. Höll på ett par timmar igår och har fått bort ganska mycket. Över natten har den fått ligga i blöt i en back med kallt vatten, och ikväll ska jag se hur mycket ytterligare som lossnar. Eventuellt läge för lite kompletterande kokning väl det värsta har lossnat.
Värmekällan? En liten kokplatta med två plattor. Som kokkärl används en gammal långpanna. Går inte så mycket vatten på det viset, och man slipper vänta på att få upp temperaturen. Dock kokar vattnet bort på en halvtimme så det gäller att passa så det inte kokar torrt.
Kommentarer
Trackback