Nollan är spräckt! En överflygare. Jag som...

dsc01219 (MMS)

Nollan är spräckt! En överflygare. Jag som bara skulle rasta Milito och mjuka upp musklerna i höften.


Börjar tröttna...

...på att fånga denna igelkott gång på gång.


Lite svamp...

dsc01216 (MMS)

Lite svamp...


Påkallad fasadmålning

Fick helt plötsligt höra att byggfirman behöver få montera ner den del av byggställningen som står över bron, upp till balkongkupan.

Blev med andra ord liiiiite bråttom att få dit färgen för att slippa klänga 8 meter upp i stege, ovanför bron.



För ett par dagar sedan skrapades, oljades och grundmålades det febrilt. När hantverkarna sedan monterat underspikning och vindskivor så har det bedrivits intensiv målning på afton-/kvällstid.

Fasligt vad det tar tid att klänga på ställningarna och måla. Nu är dock alla vindskivor, all underspikning och alla fotbrädor färdigmålade på såväl husgavlar som framsida och balkongkupan.

Har dessutom hunnit med ett första varv på den sista delen av norra gaveln, men där återstår ett varv till, och ställningen blir nog kvar ytterligare ett par veckor. Ska passa på att måla underspikningen på framsidan också, så snart väderleken tillåter.

Sedan är det i princip bara 1 1/2 fönster kvar att måla, samt snickerierna kring takkuporna på framsidan (så snart hantverkarna blir klara med dem).

Hur tusan ska man hinna med att jaga dessutom? Tur semestern börjar om bara en liten, liten stund, då kan man passa på att jaga morgon/kväll och måla på dagtid!

Vakjakt i dimma

dsc01200 (MMS)

Sitter och vakar på räv och rådjur, men dimman gör att sikten nästan försvunnit.


Lite biodling

Nu när jakten börjar närma sig blev det helt plötsligt lite mer bråttom att försöka hitta tid att skatta och invintra samhällen samt slunga honung.

I söndags blev det en snabbrush till bigården för att kolla om det möjligen fanns lite honung att skatta i de avläggare som gjordes ifjol efter Holmens härjningar i bigården.

Två avläggare hade producerat honung i rejäla lass, den tredje hade lite honung att skatta och den fjärde hade haft fullt sjå med att bara överleva sommaren. Samtliga avläggare ser dock ganska OK ut.

Under kvällen blandades vinterfoder och varje samhälle har fått en rejäl giva, så nu ska de klara sig nästan hela vintern. De kommer att få en lite rest-giva om någon vecka när de hunnit dra ner den första givan, och ynglet hunnit krypa ut ur kakorna och lämnat plats för vinterfoder.

Igår kväll var det så dags för slungningen!



Tack vare bra temperatur i slungrummet så var det tämligen lättslungat. Dock verkar det som att ett 45 kg kärl är i minsta laget. Det blir nog till att ta med ett andra kärl och fördela honungen mellan de två för att säkert kunna sätta lock på kärlen!

Rävfällorna igång

Sedan någon tid tillbaka så är i alla fall tre av de nuvarande fyra rävfällorna betade och uppgillrade. I natt kom första "fångsten". Dock ingen räv/grävling som jag hoppades, utan en igelkott som tyckte att torkad gädda och hundmat var mums att smörja kråset med.



Jag får hoppas att den krupit ut framåt kvällen, så jag kan gillra upp fällan igen.

När man sätter bete i rävfällor kan man ty...

När man sätter bete i rävfällor kan man tydligen hitta både ett och annat. Till exempel ett getingbo under trampplattan som man precis ska knyta fast bete i. Aj, aj!


Full fart!

Det fortsätter att vara tämligen fullt bokat i schemat. Resor till Fäviken (kanonställe) med hundgänget, fortsatt målning av huset, massor med hundträning, eftersöksprov, förberedelser inför jakthösten, jobb samt många andra saker har fyllt, och fyller framgent schemat.

Det var förresten ganska kul med skyttet nere i Fäviken i år. Klart utmanande Compac Sporting denna gång. Testade några serier. Roligast var att få träffa samtliga fyra lerduvor i en "bur" och ha tre stensäkra träffar i nästa "bur", varefter funktionären frågade om det hade gått en flisa även ur den fjärde och sista - svaret blev att jag faktiskt inte sett någon eftersom jag sköt med enbart solglasögon (dvs med ett ganska kraftigt brytningsfel) och knappt hade sett själva duvan på dryga 30 meter. Fick en hel del konstiga blickar från de omgivande skyttarna efter det...

;-)

Däremot är det angenämt när det största bekymret med grannarna är att de erbjuder sig att beskära äppelträdet.



Det här vore väl en bättre programidé än "Grannfejden" eller vad det nu heter. Sensationslystnad drar förstås mer än genuin godhet.

RSS 2.0