Blir riktigt bra!

dsc01104 (MMS)

Blir riktigt bra!


Nu är det snart dags att lägga plåt på taket!

dsc01102 (MMS)

Nu är det snart dags att lägga plåt på taket!


Takrotet på plats

Redan i fredags låg "rotet" på plats på baksidan. Känns ganska rejält när det i alla fall finns ett underlag för taket igen, och man slipper se ett stort hål med exponerad isolering.



Igår regnade hela dagen bort, men idag så har monteringen av underspikningen på gavlarna inletts.

Det finns nackdelar med husrenovering

Man åker på en del akut målning av brädor emellanåt. Fyllde garaget...



...men det räckte inte, så till sist var logen också fylld...




Idag dök det upp ett behov av brädor målade i fasadfärg också. Blev en snabb räddningsexpedition dels till brädgården och dels till färghandlaren. Snabbt beslut av hur färgschemat för huset kommer att se ut när det målas om nästa gång. Nu är i alla fall de nya fasadbrädorna grundade inför en första strykning med täckfärg tidigt i morgon bitti.

Luktar fågel här och där


Uppfräschat brevlådeställ

Pysslade lite till med det nya brevlådestället i lördags. Nu är det klart (och dessutom inoljat). Skulle bara ha lyckats hitta en något större siffra.


Nytt ställ till brevlådan

dsc01078 (MMS)

Nu är alla 10 tapparna och deras urtag gjorda. Återstår foten innan jag limmar ihop allt. Hoppas bara måtten stämmer...


Efter 2.5 dagars renovering...

...så har det redan hunnits med en hel del. Halva taket är rivet, nedre delen på den halvan är reden uppreglad, och de har kommit en god bit på väg med att rikta upp övre takdelen också. Fönsterkuporna har reglats om för att passa de nya fönstren (blir nog riktigt bra faktiskt).



Fönsterkuporna visade sig sakna isolering i väggarna, men däremot såg det bättre ut ovanpå. Nu blir det fullisolerat på alla sidor! Gissar att isoleringen kommer att börja ligga på plats under morgondagen.

Vårvinterprov på fjället

Jag blev på fredagsaftonen uppringd av en kompis som meddelade att det behövdes hund till för att kunna genomföra hundprovet på lördag förmiddag. Sagt och gjort, drog snabbt hem, rafsade ihop vad som behövdes (glömde tyvärr den lilla jaktryggsäcken, men det löstes efter vägen) och slängde in prylar och hund i bilen. Sedan styrdes kosan mot Klimpfjäll.

Efter en tidig start på morgonen så blev det en helt underbar vårvinterförmiddag ute på fjället. Även föret var ytterst sammarbetsvilligt. Det hade nog varit fullt möjligt att gå omkring utan skidor hela förmiddagen.



En del fåglar fanns, och tre av fyra hundar gick till pris. Tyvärr inte Milito, som inte lyckades hitta några fåglar som satt kvar. Dock fick vi mycket nyttig träning i parsläpp samt fågeljakt med mängder av störande fjällämlar (som Milito lyckligtvis inte var speciellt intresserad av).

Det hanns även med att avnjuta några fikaraster i det underbara vädret.


Kvällspyssel

Man vill ju att det ska se prydligt ut när man nu får hantverkare.

Jag har därför passat på att ogräsrensa/kantskära en smula i plattsättningen in mot entrén.



Med lite fräsch fogsand på plats (går säkert dit ännu mer när den första omgången fått sjunka på plats rejält) så blev det riktigt prydligt.

Nu är takrenoveringen igång!

Efter första dagen (urvidrigt snöglopp största delen av dagen) så är byggställningen monterad, yttertak och underlagstak rivet och det lilla sågspån som trots allt fanns där nerstoppat i sopsäckar.



"Isoleringen" på fönsterkupornas sidoväggar visade sig bestå av en dubbel plankvägg, inget mer... Gissa om det ska bli skönt att få det gjort ordentligt.

Glädjande nog så förefaller allt i konstruktionen, samt allt som rivits ut att vara torrt och fint. Inget spår efter fukt, mögel eller att något ruttnat eller försvagats på något vis.

RSS 2.0