Busy weekend

Vilken helg. En massa ärenden och färginköp i fredags. Sedan provledare på ett kanonlyckat eftersöksprov. Sent hem och mycket sent i säng. Tidigt upp på lördag morgon. Kaffe, spår med Milito, kaffe, vitmålning av foder på förmiddagen. Sedan kaffe samt spår- och vatten med Milito samt Åsa Nyström och hennes Rally. Mer kaffe och vitmålning på eftermiddagen/kvällen. Slocknade i hundbädden.

Upp tidigt på söndag, kaffe, spårträning, vitmålning, kaffe, spår- och apportträning med Åsa/Rally, denna gång i Staan, hem för kaffe och sista vitmålningen (för nu) och kaffe.

Sedan iväg på lite hagelskjutning (liiite seg i svingen, men en runda gick ganska bra) för att sedan runda iväg till staan igen för kaffe och planeringsmöte.

Övervägde om jag skulle rödmåla fönsterbågarna och snickarglädjen redan vid hemkomsten, men eftersom då jag skulle ha behövt ställa väckaren på 03 för att stryka andra varvet så blev det istället en kompromiss med första varvet nu i morse och en planerad vända hem på långlunch för andra varvet.

Ser dock ganska lovande ut redan efter första varvet i morgonens gråljus och svaga duggregn.



Ska bli klart spännande att se efter andra varvet, när maskeringstejpen tagits bort. Sedan återstår bara pillmålningen för att justera snedmålning och den färg som läckt in under tejpen.

Tur att det bara är två fönster att måla på framsidan. Dessutom sitter de mer bekvämt till i arbetshöjd också.


Kulör på framsidan!

dsc01133 (MMS)

Kulör på framsidan!


Ingen brist på sysselsättning i helgen. Sk...

dsc01132 (MMS)

Ingen brist på sysselsättning i helgen. Ska grunda gaveln mellan varven.


Husets framsidan grundmålad

En hel del färg släppte från framsidan, speciellt den del som ligger över altanen.

Denna del av huset ligger ju i sol från mitten av dagen och även utöver kvällen, så det finns egentligen bara en praktiskt tidpunkt att måla där, och det är mycket tidigt på morgonen och en bit inöver förmiddagen.

Igår inhandlades därför en hel del grundolja och grundfärg (ska förhoppningsvis räcka till i princip hela huset, men det beror på hur mycket färg som släpper från södergaveln senare).



Först var tanken att försöka utnyttja gårdagsaftonens mulna väder, men den förbaskade blåsten gjorde det omöjligt att hantera färg överhuvudtaget. Dessutom lyckades alla moln försvinna efter någon timmes arbete med att täcka bro- och altangolvet så att de skulle skyddas från färgstänk.

Kvällen tillbringades istället klängandes i byggställningen (som fick kompletteras med nya nivåer efterhand) med färgskraporna. Gissar att cirka 2/3 av den yta som jag kan nå är skrapad nu. Ska försöka komma till skott med resten ikväll.

Istället så blev det till att justera väckarklockan en smula och se till att komma upp tidigt nu på morgonen. Förhoppningen var vindstilla eller mycket svag vind, men icke det. Däremot så låg förstås hela husets framsida i skugga, så förutom en massa färgstänk som blåste runt i vinden så gick det ganska skapligt.

En bit utöver förmiddagen så var till sist hela framsidan behandlad med både grundolja och grundfärg. I alla fall de delar där färgen skrapats bort helt och hållet.


Taket på baksidan är i det närmaste klart

Fönstren till fönsterkuporna har tyvärr blivit något försenade, så i avvaktan på att de kommer har själva byggnationen stannat av. Vad som saknas innan hela baksidan är färdig är stuprör, fönstren till fönsterkuporna, lite väggpanel och fönsterfoder kring fönstren, en justering av takstegen och kanske ytterligare någon liknande liten detalj. Annars är allt på plats, och ser rejält bra ut. Förutom underspikningen och vindskivorna kring fönsterkuporna som behöver ett sista lager täckfärg så är allt dessutom färdigmålat.



Lite irriterande med förseningen på fönstren, speciellt som de ändå var beställda i mars månad. Jag har dock beslutat mig för att istället se det som en fördel. Jag får nämligen ha byggställningen för mig själv ett tag framöver.

Ursprungligen så var planen att skrapa/måla om framsidan på huset i sommar, och sedan gå vidare nästa år. Detta beting har nu utökats så smått. Jag passar nämligen på att nyttja byggställningen och lite extra delar till denna för att sakta ta mig uppför gaveln och skrapa den. Förhoppningsvis är den fasen klar om någon dag (i alla fall på den 2/3 av gaveln som går att nå från ställningen där den står nu).

Tanken är därefter att tvätta och antimögel-behandla den skrapade delen av gaveln, och under tiden som det torkar passa på att stryka ett lager täckfärg på en del av framsidan för att få se hur den tänkta kulören tar sig ut på en större yta.

Så snart fasadkulören bestämts blir det till att försöka hinna få ett par lager på den behandlade delen av gaveln. Resterande del kommer att bli enkel att ta hand om när byggställningen senare flyttats om för framsidan av taket (liksom att det kommer att bli enkelt att komma åt framsidan på balkongkupan).

RSS 2.0